Előadás a fűszernövényekről

2018. május 29.

 

2018. május 29-én került sor a Körösök Völgye Látogatóközpontban a Biogazdálkodás alapjai című előadássorozat harmadik és egyben utolsó előadására az „Élhetőbb Békéscsaba kialakítása és helyi identitást kialakító programok megtartása »A társadalmi együttműködés erősítését szolgáló helyi szintű komplex programok Békéscsaba MJV területén« tárgyú, TOP-6.9.1-15-BC1-2016-00001 azonosítószámú projekt keretében.

Az első két alkalommal Csávás István beszélt a bio élelmiszerek és az egészséges életmód kapcsolatáról, valamint a bio zöldség- és gyümölcstermesztésről.

Ezúttal a fűszernövények világába kalauzolta el az érdeklődőket Nagy Piroska a Békés és Környéke Biokultúra Egyesület tagja. Előadásából megtudhatták, hogy miért vannak segítségükre a fűszerek a biokertben, és közelebbről is megismerkedhettek a leggyakrabban használt növények – többek között a kapor, bazsalikom, csombor, metélőhagyma és rozmaring – élettani hatásaival, gondozási szükségleteivel, javasolt felhasználásával.

Az előadást követően Csarnai Erzsébet a Békés és Környéke Biokultúra Egyesület elnöke jóvoltából az előadás tartalmához illeszkedve bio fűszernövényekkel ízesített sós és édes süteményeket kóstolhattak a jelenlévők.

A program zárásaként ezúttal bio fűszernövényeket kaptak ajándékba a program résztvevői.

Forrás: www.korosoknaturpark.hu