Híd a Sokorón át

 

Győrszemere és Tényő légvonalban alig 10 km-re fekszik egymástól a Sokorói-dombság területén. Mégis, ha valaki az egyik településről a másikra kíván eljutni, 30-40 km-t is kell utaznia. A Sokoró így elszigeteli a két települést, és annak térségét egymástól.

Projektünk, a „Híd a Sokorón át” ezt az elszigeteltséget kívánja megszüntetni úgy, hogy a két település fiataljai közös programok és rendezvények alkalmával megismerjék egymás lakhelyét, az ott folyó kulturális életet, szabadidős lehetőséget, a települések természeti és kulturális értékeit. Ezen kívül a nonformális tanulás módszereivel és eszközeivel a közös tevékenységek által, mint a (játékok, vetélkedők, együtt gondolkodás és cselekvés, sport) által segítse a fiatalokat a társadalmi együttélését, a közösségi és individuális viselkedésformák, kompetenciák elsajátítását, illetve a toleráns, befogadó és támogató, segítőmagatartás kialakulását. Fokozza céltudatosságukat, kitartásukat és az együttműködési, csapatban tevékenykedési készségüket.

A projektet a tényői Pannontáj-Sokoró Közhasznú Egyesület és a győrszemerei Faludy György Közösségi Ház közösen szervezi és bonyolítja le, közművelődési- és felnőttképzési szakemberek, valamint a helyi művelődési házak, Családsegítő Szolgálatok bevonásával.

 

A program Facebook oldala: Híd a Sokorón át