Hungarikum 2018.

 

Értékek az élmények mentén

 

Projektünk az Agrárminisztérium HUNF-2018. pályázati támogatásának keretében valósult meg.

 

Mindezidáig nem jelent meg olyan kiadvány, amely körültekintő alapossággal és kiemelkedő színvonalon mutatja be e természeti és kulturális örökségi értékekben egyaránt bővelkedő Pannontáj- Sokoró Natúrpark térségét a helyi közösségek tagjainak és az ide érkező turistáknak.

Jelen pályázat eredményeként létrejött egy olyan figyelemfelkeltő, hiánypótló kiadvány, mely bemutatja a Pannontáj- Sokoró Natúrpark térségének értékeit, igényt ébresztve fel a kirándulókban, turistákban, hogy idelátogassanak.

A tartalmilag és esztétikailag egyaránt igényes kivitelezésű album használható natúrparki környezeti nevelési programok során (pl. natúrparki vetélkedők), és segítheti a térség alap- és középfokú oktatási intézményeiben folyó oktató-nevelő munkát is, különös tekintettel a helyi értékek megismertetésére. Beépíthető a gyalogos és kerékpáros természetjáró programok szervezésébe is, ugyanakkor a művészi igénnyel elkészített fényképekkel gazdagon illusztrált kiadvány hozzájárul a natúrpark gazdag természeti és kulturális örökségének megismertetéséhez, s ezen keresztül a térség turisztikai vonzerejének növeléséhez is.

A projekt közvetlen célcsoportját a térségben élő lakosság, önkormányzatok, civil szervezetek, bemutató- és kiállítóhelyen, szolgáltatók jelentik, közvetlenül pedig az ország határain belülről és kívülről érkező, a Pannontáj- Sokoró Natúrpark térsége iránt érdeklődők.

A válogatott fotókból egy nyolc roll up-ból álló vándorkiállítást készítettünk, mely a projekt megvalósítási időszakában és azon túl is hűen mutatja be térségi, települési, megyei értékeinket.

 

A projekt zárórendezvényére, a fotókönyv és a kiállítás anyagának bemutatására 2019. március 25-én, Győrszemerén, a Faludy György Közösségi Házban került sor.

 

A rendezvényről a Győr+ TV is tudósított:

 

Lapozzon bele az Értékek az élmények mentén című kiadványunkba!