Natúrparki Vetélkedő 2018

 

A II. Pannontáj- Sokoró Natúrparki vetélkedő a győztesek versenye volt. A 15 csapat, mely 8 iskolát képviselt, végigküzdötte a három forduló feladatait, és a pontszámokból látható, hogy jó eredményt értek el.

 

A feladatok során a csapatoknak „kutakodniuk” kellett, a Pannontáj- Sokoró Natúrparkkal, valamint a hazai natúrparkokkal és nemzeti parkokkal kapcsolatos feladatokat oldottak meg. Legendákat, mondákat, híres emberek életét írták le településükről, tájértékeket gyűjtöttek. Az utolsó forduló során a gyerekek leírhatták véleményüket a natúrparki négy pillér mentén feltett kérdésekre. Nagyon érdekes válaszok, vélemények születtek, igyekszünk őket további működésünk során figyelembe venni. A feladatok megoldásához szükség volt a csapatmunkára is.

 

A vetélkedő eredménye:
[supsystic-tables id=3]

A fenti pontszámokból látszik, hogy nagyon jó eredménnyel teljesítette mindenki a feladatokat, gratulálok mindenkinek 🙂

 

A vetélkedő díjazása

Ahogy megígértem már a jelentkezéskor, mindenki kapott ajándékot. Szerettem volna, ha nem csak tárgyakat, kiadványokat, hanem élményeket is kapnának a nyertes csapatok különdíjként, ezért segítséget kértem a Pannontáj- Sokoró Natúrpark szakmai partnereitől, a tagtelepülésektől, járuljanak hozzá a vetélkedő díjazásához.

Nagyszerű felajánlások érkeztek, köszönet érte.

 

  • Pottyondy Ákos, a pannonhalmi gyógynövénykert vezetője rendhagyó módon az utolsó helyezést elért csapatnak ajánlott fel egy díjat, tudva azt, hogy az utolsó helyezésért is mennyit kell dolgozni ilyen jó képességű, lelkes csapatok között. Az egyik csapat nem írt győrszemeréről híres embert, legendát…A pannonhalmi gyógynövénykerti túrát a győrszemerei Természetjárók csapata nyerte.
    (Jövőre ilyen nem lesz, tessék minden feladatot megoldani!)
  • 4. helyezést ért el a Lázi természet csapata, akik a Felpécért Alapítvány, Dombi Alajosné által felajánlott tájház látogatást nyerték, néprajzos szakvezetéssel, közös kézműves foglalkozással. A lázi csapat nem iskolában szerveződött, hanem az IKSZT-be járó fiatalok alkotják.
  • 3. helyezést ért el a győrszemerei Bakonyi betyárok csapata, akik Koncz Dániel és a Jaurinum Győri Történeti Társaság által felajánlott rendhagyó történelemórát nyerték osztályuk számára.
  • 2. helyezett lett a sokorópátkai Vörösbarátok csapata, akik Pannonhalma város polgármestere, Bagó Ferenc által felajánlott pannonhalmi táj- és városismereti túrát nyertek osztályuk számára.
  • A II. Pannontáj- Sokoró Natúrparki vetélkedőt a sokorópátkai Csipet-csapat nyerte, akik amellett, hogy részt vehetnek a májusban Győrújbaráton megrendezésre kerülő Országos Natúrparki vetélkedő döntőjén, egy életre szóló élményt nyertek.
    Az Arrabona Repülőcserkész Egyesület és a Győri Aeroklub Egyesület Vitorlázó Szakosztályának felajánlásában egy vitorlázórepülést nyertek a csapat tagjai, így ők fentről is megcsodálhatják a Sokoró térségét.

Szeretném megköszönni a csapatok kitartását, hasznos gondolatait, valamint az őket segítő pedagógusok, felnőttek munkáját is, nélkülük nem valósulhatott volna meg ez a vetélkedő.

 

Székely Rita