Junior Megyerikum Vetélkedő

2019. március 05.

 

2019. március 5-én került megrendezésre Győrben az a megyei honismereti vetélkedő. Az esemény Dr. Nagy István agrárminiszter fővédnökségével és a Győr-Moson-Sopron Megyei Értéktár Bizottság támogatásával valósult meg.

A diákokat dr. Pető Péter, a GYMS Megyei Értéktár Bizottság elnöke köszöntötte. Beszédében kiemelte: Nem lehet elég korán kezdeni a nemzeti és helyi értékeink megismerését.

A verseny célja, hogy a kiemelkedő nemzeti értékeink és megyénk értékeinek megismerése által a résztvevő tanulók életkori sajátosságaihoz igazodva segítse elő az általános iskolás és gimnazista diákok kompetenciáinak sokoldalú fejlesztését.

A vetélkedő helyszíne Győrben, a Győri Kovács Margit Német Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola, AMI, Iparművészeti Szakgimnázium és Szakközépiskolában volt.

A vetélkedő szellemisége és céljai teljes egészében megegyeznek a magyarországi natúrparkok területén megrendezésre kerülő Natúrparki Vetélkedőkkel, így fontos az együttműködés a közeljövőben is a megyei honismereti vetélkedők szervezőivel.

Forrás: www.infoszigetkoz.hu