Tanulmányút a Kapos-hegyháti Natúrparkban

2018. szeptember 15.

 

A 2018. szeptember 15-én szervezett tanulmányút keretében a jelenlévők ellátogattak az Annafürdői Turisztikai és Természetismereti Központba, ahol bemutatásra kerültek a központ működésének mindennapjai, a szervezett programok, a központ infrastrukturális adottságai, illetve az, hogy a meglévő infrastruktúrát hogyan lehet a gyermekek és fiatalok szemléletformálásának szolgálatába állítani.

A tanulmányút további részében a résztvevők ellátogattak Závod és Dúzs településekre. Závodon bemutatásra került a helyi közösségi ház működtetésének módja, illetve a faluház. A közösségi ház működtetésének költségét az önkormányzat teljes körűen fedezi, azzal az elvárással, hogy a közösségi háznak folyamatosan használatban kell állnia, elsősorban a helyi fiatalok számára biztosít lehetőséget programok szervezésére.

Bemutatásra került a helyi sváb kisebbség építészeti technikája, melyet a lehető legtöbb forráson keresztül igyekeznek átadni a fiataloknak. Az ismeretátadás során nem csak a fiatalok építészeti tudása nő, hanem a helyi értékek megismerésén keresztül a helyi identitásuk is.