Tanulmányút az Írottkő Natúrparkban

2018. február 2-3.

 

Az EFOP 5.2.2. Együtt a fiatalokért! projekt keretében 2018. február 2-3. között lehetőég nyílt arra, hogy a hazai natúrparkok környezeti nevelésben jártas szakértői megismerhessék az Írottkő Natúrpark területén megvalósuló környezeti nevelési programokat.

A tanulmányút során a helyszíneket végigjárva (tanösvény, látógatóközpont, helyi védettségű természeti értkek) szakértőink egyeztettek a résztvevő külföldi szakértőkkel, más hazai natúrparkok szakembereivel az általuk alkalmazott környezeti neveléssel kapcsolatos módszerekről.

A beszélgetések során a hazai szakemberek számára nyilvánvalóvá vált, hogy a hazai natúrparkok környezeti nevelési tevékenyégei sokban hasonlítanak az ausztriai natúrparkiskolai rendszer keretein belül végzett tevékenységekre, de Ausztriában egy egységesen, jól felépített rendszer keretei között valósulnak meg a programok, melyeket sokkal hatékonyabb (egységes) kommunikáció és dokumentálás követ, és a színvonal fenntartását folyamatos, de nem túl szigorú ellenőrzéssel garantálják.