Térségi tananyag nyitórendezvény

2019. október 10.

 

2019. október 10-én tartottuk a LEADER Helyi Akciócsoportok együttműködési tevékenységeinek előkészítése és megvalósítása (VP6-19.3.1-17) pályázati felhívásra benyújtott "Térségi tananyag fejlesztés a Szigetköz - Mosoni-sík és a Pannontáj -Sokoró területén" című projekt nyitórendezvényét.

Projekt vezető: Szigetköz - Mosoni-sík LEADER Egyesület

Partnerek: Pannontáj-Sokoró Közhasznú Egyesület és Kimle Község Önkormányzata

Projekt célja Szigetköz - Mosoni-sík és a Pannontáj - Sokoró területén térségi tananyag bevezetése speciális munkamódszerrel a felső osztályos korosztály számára.

A rendezvényen megjelenteket Eller Gizella Kimle Község polgármestere köszöntötte.

A projektet Susovits Vera a Szigetköz - Mosoni-sík LEADER Egyesület munkaszervezet vezetője ismertette.

Székely Rita elnök a Pannontáj-Sokoró Közhasznú Egyesületet mutatta be az érdeklődőknek, kihangsúlyozva a tananyag előzményeit.

Petrovicz Tünde a Sokorópátkai Általános Iskola tanára ismertette a Pannontáj -Sokoró tananyag koncepcióját ás terveiket az iskolai oktatás bevezetésére.

Susovits Vera munkaszervezet vezető a rendezvény befejezéséül bemutatta a 2015-ben műhelymunka keretében, a térség több pedagógusával kidolgozott tananyag koncepciót. Kivetítette hogyan képzelték el a munkafüzet felépítését, terjedelmét, megjelenési formáját és iskolai bevezetését. E projekt keretében a tananyag megírására és nyomtatására kerül sor.

 

www.new.szms.hu