Tündér-tó

 

Projektünk a Sokoró- Pannontáj Natúrpark területén valósul meg. A térség 29 települése 2006. április 1-én kapta meg a Natúrpark címet, melynek előnyeit azóta sem használta ki.

A natúrpark a természeti értékek fenntartásán alapuló, a helyi önkormányzatok, civil szervezetek és a lakosság összefogása, együttműködése eredményeként létrejövő területfejlesztési együttműködés, amely az ökoturizmus fejlesztésén, a helyi nevezetességek, természeti értékek, a népi kultúra, hagyományok bemutatásán keresztül hozzájárul a természet és a táj értékeinek megőrzéséhez, a munkahelyteremtéshez és a lakosság életminőségének javításához.

A Sokoró – Pannontáj Natúrpark területe: 62 670 hektár, érintett települések: Bakonygyirót, Bakonyszentlászló, Bakonytamási, Écs, Felpéc, Fenyőfő, Gic, Győrasszonyfa, Győrság, Győrújbarát, Győrszemere, Kajárpéc, Koroncó, Lázi, Nagydém, Nyalka, Nyúl, Pannonhalma, Pázmándfalu, Pér, Ravazd, Románd, Sikátor, Sokorópátka, Táp, Tápszentmiklós, Tényő, Töltéstava, Veszprémvarsány.

 

 

 

Jelen pályázatunk Győrszemere község Nagyszentpál településrészén egy tó és környéke szabadidős, turisztikai célra való hasznosítására, valamint a natúrpark elindítására szolgál.

 

Projektpartnerek:

  • Természet Turista Egyesület (rendezvényközpont kialakítása, szálláshely létesítése)
  • Pannontáj-Sokoró Közhasznú Egyesület (tájérték felmérés, honlap készítése)
  • Pannónia Kincse LEADER Egyesület (projektmenedzsment)
  • Ipolymente-Börzsöny Natúrpark Egyesület (tudástranszfer, szakmai segítségnyújtás)